Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

Με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων των αγροτών:
Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα του χώρου, αλλά και επιχειρεί μια ληστρική φορολογική επιδρομή στο εισόδημα και στην περιουσία του. Η εισαγωγή στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων των εργαλείων που υπηρετούν την αγροτική δραστηριότητα, όπως είναι το χωράφι, η αλλαγή του τρόπου που φορολογούνται τα αγροτικά εισοδήματα, με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, θα προκαλέσει μεγάλη αφαίμαξη στο εισόδημα των Ελλήνων αγροτών. Μετατρέπει ουσιαστικά τους αγρότες σε εργάτες γης.
Ο υπολογισμός του φόρου από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% στα τιμολόγια αλλά και η φορολόγηση των κοινοτικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, οδηγεί στη διάλυση του αγροτικού τομέα. Οι νέοι  επιβαλλόμενοι φόροι, το χαράτσι των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τους αγροτοκτηνοτρόφους. Θα απαιτηθεί από αυτούς να πληρώσουν στην εφορία τεράστια ποσά που δεν διαθέτουν, καθώς το αγροτικό εισόδημα έχει ήδη εκμηδενιστεί εξαιτίας: - του υψηλού ενεργειακού κόστους (αυξήσεις αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, λόγω  της αύξησης κατά 157% του τέλους ΑΠΕ). - του υψηλού κόστους παραγωγής. - τις ελλείψεις ρευστότητας και της απουσίας αγροτικής πίστης (ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην Πειραιώς).
Δεν είμαστε κατά της φορολόγησης των αγροτών. Οφείλουν κι αυτοί, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, ανάλογα με τη φορολογική τους δυνατότητα να συνεισφέρουν. Όμως, αυτό δε μπορεί να γίνει με τρόπο που επιφέρει την ολοκληρωτική συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα και της υπαίθρου. Είναι σαφές ότι με τις ακολουθούμενες πολιτικές δεν στηρίζεται ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό εξόδου όλης της χώρας από την κρίση, αν υπήρχε πολιτική για την στήριξη του προϊόντος.

Ο πραγματικός στόχος των νέων φόρων είναι η ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των αγροτών, η αρπαγή της μικρής ιδιοκτησίας προς όφελος των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, και η συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια των λίγων και “μεγάλων”.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα βασισμένο στην αρχή της αναλογικής ισότητας που απαιτεί την μεταφορά των βαρών των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα. Ένα φορολογικό σύστημα όπου ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα, όχι μόνο με τα εισοδήματά του αλλά και με τις ανάγκες του.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους μέσα κι έξω από τη Βουλή.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο στη μάχη που θα δώσει για να αποτρέψει την καταστροφή που σχεδιάζει να επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους η μάχη αυτή θα πρέπει να έχει στόχο την ανατροπή μνημονίων. 

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στο Παναργολικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται για αύριο Δευτέρα, 10 π.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας (κτίριο πρώην Νομαρχίας)

ΟΧΙ στη μετατροπή των αγροτών στους κολλήγους του 21ου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων με ομιλητές τον Γ. Μπουρνούς και τον Κ. Ζαχαριάδη: Εξωτερική πολιτική στην εποχή των «πολεμοχαρών και επιπόλαιων»

https: 14/04/2018 Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων με ομιλητές τον Γ. Μπουρνούς και τον Κ. Ζαχαριάδη: Εξωτερική πολιτική στην ...