Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου για τις Δημοτικές Εκλογές

Επειδή ο μανδύας των «ανεξάρτητων» δημοτικών παρατάξεων φοριέται πολύ σε αυτές τις εκλογές.
Επειδή όλοι μας, πολίτες του Δήμου, βιώνουμε την οικονομική κρίση και την ανεργία να χτυπάν τις ζωές μας, τα νοικοκυριά να γονατίζουν από τα χρέη και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να μας έχουν φέρει στην οικονομική εξαθλίωση.
Επειδή ο Δήμος αδυνατεί να υπερασπιστεί και να παρέχει τα αυτονόητα, ενώ παράλληλα απογυμνώνεται από τις υπηρεσίες του, υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο του και δεν υπάρχει κανένα πλάνο για στήριξη του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.
Επειδή η τύχη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική κρίση της χώρας και τις επιπτώσεις των Μνημονίων, παρόλο που κάποιοι φέρονται σαν όλα αυτά να έχουν πέσει από τον ουρανό και δεν τους αφορούν ή στη χειρότερη πως είναι θέμα, μόνο, τοπικής κακοδιαχείρισης, και όχι κατά κύριο λόγο πιστή εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών των  κομμάτων που εδώ και δεκαετίες επιδόθηκαν σε όργιο διαπλοκής, διαφθοράς  και πελατειακών σχέσεων σε όλο το μήκος και πλάτος αυτής της χώρας.  
Εμείς όμως, ζώντας σε αυτό τον τόπο, γνωρίζουμε ποιοι έβαλαν πλάτες στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης και ποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις επιλογές, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις ιδέες που κρύβονται πίσω από τα πρόσωπα, ποιοί πραγματικά κινούν τα νήματα, πώς αντιλαμβάνονται τον πολίτη, τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και την δημόσια περιουσία, πού μπορούν να οδηγήσουν τον Δήμο μας και προς όφελος ποιών.
Οι πολίτες, αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε τον τόπο μας, ας είμαστε  προσεκτικοί με όσους θολώνουν την πολιτική τους προέλευση παίζοντας το παιχνίδι μιας απολίτικης αυτοδιοίκησης με αναίμακτες εξωραϊστικές προτάσεις αλλά και με όσους παίρνουν αποστάσεις από τον ένοχο πολιτικό φορέα που ανεπίσημα ή επίσημα τους στηρίζει. Οι φετινές Δημοτικές εκλογές εκτός από τον αυτονόητο αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα θέτουν παράλληλα και το μεγάλο ερώτημα: ναι ή όχι στις μνημονιακές πολιτικές.
Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου, σε αντίθεση με άλλους, δεν έχει κανένα λόγο να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους: Στηρίζουμε την ανοιχτή δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή- ΑΥ.Ρ.Α.» για το Δήμο Ναυπλιέων με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παντελή Κοκκινόπουλο.
Ψηφίζουμε ΑΥ.Ρ.Α. για
·          διεύρυνση της δημοκρατίας και συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις.
·         κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία του πολίτη στην καθημερινότητά του.
·         Παραγωγική ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση του Δήμου που θα βασίζεται στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, στην εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής υπέρ των πολλών, στην περιφρούρηση του δημόσιου χώρου, στη συστράτευση  και ενεργοποίηση όλου του αξιόλογου δυναμικού της περιοχής, όλων των πολιτών.
·          ενότητα και ομοψυχία, αντίσταση και ανατροπή της κυρίαρχης κατάστασης  και των μνημονίων που ρημάζουν τη ζωή μας.

Ναύπλιο, 16/4/14

2 σχόλια:

  1. E! Επιτέλους κάποιος έπρεπε να τα πει σ’όλους αυτούς τους πουρούς της άλλης πρότασης και στους άλλους μισούς Συριζαίους προδότες που τους υποστηρίζουνε. Έτσι μπράβο ρε σύντροφοι του άλλου μισού ΣΥΡΙΖΑ. Λατσά! έτσι καλά τους τα λέτε ,και άμα πετύχει η επανάσταση στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στο Δήμο σας και γίνουμε κυβέρνηση με τη βοήθεια του Λαφαζάνη, να τις αφήκετε έξω από τα λαλά! Καλό να μην ιδούνε οι ξενέρωτες που αλλού τρων και πίνουνε και αλλού παν και το δίνουνε! Κι όσο για τους πουρούς τους απολίτικους με τις αναίμακτες εξωραϊστικές προτάσεις ,παλαιοαλλοπροτασίτες ένα έχω να τους πω: Λυσαγμάν πια! Να μην αντιγράφετε παλιολούγκρες τις προτάσεις της πρωτοπόρας Αύρας γιατί με τα μνημόνια κόπηκε τελείως η δουλειά στα καλντερίμια και μας έχει κόψει η πείνα και μας τις έρημες. Ούτε αλάτι δεν έχουμε ! Που μπερντές για ξεπέτες! δεν έχει φράγκο ο κοσμάκης! Γιαυτό ανεβαίνει και η Χρυσή Αυγή με τη βία της κακοχρόνο νάχει. Που να ξεδώσει ο κοσμάκης.,ε; Γι αυτό και γώ επειδής αντισυνταγματικιά υποστηρίζω την επανάσταση στους Δήμους. ’’Μία στο στρώμα και οι υπόλοιπες στο στόμα’’. Όμως δε τζενάβω τι θέλει να πει μια πουρή συναδέλφισα σε μας τις νιές τις βλαχοντάνες: μακριά από γριά πο@@@@α κι άρρωστη!

    MΠΡΙΖΙΤ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 σχόλια για την άποψη της Μπριζίτ της Αντισυνταγματικιάς:
      πρώτον δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι η συγκεκριμένη περικοπή της ανακοίνωσής μας για " όσους θολώνουν την πολιτική τους προέλευση παίζοντας το παιχνίδι μιας απολίτικης αυτοδιοίκησης με αναίμακτες εξωραϊστικές προτάσεις " αφορά την Άλλη Πρόταση, η οποία στο παρελθόν έχει καταθέσει μία σειρά από καθόλου αναίμακτες προτάσεις για θέματα όπως η βιώσιμη πόλη, η διαχείριση των απορριμάτων, του νερού κ.α.
      Δεύτερον η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου αποφάσισε με τεράστια πλειοψηφία τη συμμετοχή της στις προσεχείς εκλογές με την ΑΥ.Ρ.Α. Κατά συνέπεια δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του άλλου μισού.
      Υπάρχουν βέβαια και λίγοι σύντροφοι που είχαν την άποψη ότι έπρεπε να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Άλλης Πρότασης. Καλώς ή κακώς η άποψή τους καταψηφίστηκε. Στη συνέχεια επέλεξαν να ποδοπατήσουν την απόφαση της συνέλευσης του κόμματος στο οποίο είναι μέλη και να συμμετάσχουν στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Άλλης Πρότασης. Αυτή είναι η άποψή τους για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα. Αυτό όμως είναι δική μας υπόθεση και δεν σε αφορά.. Σε αφορά όμως σε σχέση με την ακρίβεια της δημόσια διατυπωμένης γνώμης σου, ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο είναι, στην τεράστια πλειοψηφία της, ενωμένη και δεκάδες μέλη της συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της ΑΥΡΑ. Αυτό πιστεύω ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα..

      Διαγραφή

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...