Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πανελλαδική- Αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμάτα

Ανακοίνωση
Το Σάββατο 20/7 στις 7:00 το απόγευμα πραγματοποιείται Πανελλαδικη-Αντιφασιστική διαδήλωση στην πόλη της Καλαμάτας (κεντρική πλατεία, λιμενικό πάρκο, παραλία) και μετά ανοιχτή συνέλευση για τον περαιτέρω συντονισμό λόγω του μεταξικού φεστιβάλ μίσους που θα διεξαχθεί εκεί στις 3 και 4 Αυγούστου από τη Χρυσή Αυγή. 
Όποιος/α φίλος/φίλη ενδιαφέρεται να συμμετέχει, ας δηλώσει διαθεσιμότητα συμμετοχής στο email του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας (syrizaargolidas@gmail.com) έως τις 18:00 σήμερα το απόγευμα.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την πανελλαδική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 20/7 καθώς και το δελτίο τύπου του Θανάση Πετράκου, Βουλευτή Μεσσηνίας, σχετικά με την καταγγελία για τις απειλές Βουλευτή της Χ.Α.
                               ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
                                                     Ούτε στην Καλαμάτα, ούτε πουθενά!
Το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, κανονισμένο για τις 3-4 Αυγούστου στην πόλη της Καλαμάτας, πρέπει να ακυρωθεί εδώ και τώρα. Γιορτές μίσους και τιμές στο φασίστα Ιωάννη Μεταξά δεν έχουν θέση πουθενά. Η προκλητική ανοχή των δημοτικών αρχών απέναντι στη Χρυσή Αυγή, παρά τις πιέσεις από σωματεία, τοπικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς, προβληματίζει έντονα και πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Καλούμε την τοπική κοινωνία να κάνει δική της υπόθεση την ακύρωση του φασιστικού φεστιβάλ στην πόλη της. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να πούμε ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας, απο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όχι απλά δε μας φοβίζουν, αλλά δείχνουν ότι αυτοί είναι που μας φοβούνται.Kάνουμε ανοιχτό κάλεσμα στις νέες και τους νέους που δεν ανέχονται να ζουν υπό τη φασιστική απειλή, που εμπνέονται από μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης κι όχι από κυρήγματα μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού, να συμμετέχουν στην πανελλαδική αντιφαστιστική πορεία στην Καλαμάτα το Σάββατο 20/7 στις 19:00.
Να μη δώσουμε κανένα χώρο στο φασισμό! Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή!
Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού


Θανάσης Πετράκος- Βουλευτης Μεσσηνίας


18/07/2013- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο  βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος πριν ξεκινήσει την ομιλία, σήμερα στη Βουλή, για την  συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ κατήγγειλε την εκφοβιστική ενέργεια της Χρυσής Αυγής προς μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. σε οργάνωση της Αθήνας. Συγκεκριμένα ο Θανάσης Πετράκος είπε: «Οφείλω να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταγγέλλοντας την Χρυσή Αυγή γιατί από το τηλέφωνο μέσα από την Βουλή επιχείρησε να τρομοκρατήσει όσους θα διαδηλώσουν το Σάββατο στην Καλαμάτα ενάντια στο Φεστιβάλ που επιδιώκει για να τιμήσει τις δικτατορίες και να δηλώσουμε ότι οι δημοκράτες και αντιφασίστες δεν φοβούνται, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους». 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...