Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή πρόσκληση από τους συντρόφους Βασιλείου, Γκούλ για μια Πρωτοβουλία για μια Εργατική Ευρωπαϊκή Διάσκεψη

Ανοιχτή Πρόσκληση
Πρωτοβουλία για μια Εργατική Ευρωπαϊκή Διάσκεψη
στο Παρίσι 1 & 2 Μαρτίου 2014
Εμείς, που συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Εργατική Σύσκεψη στην Ταραγόνα (Ισπανία) τον Μάρτιο 2013, λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση των συντρόφων του POI Γαλλίας (ανεξάρτητο εργατικό κόμμα). Καταρχάς τονίσαμε ότι θα στηρίξουμε μια τέτοια διάσκεψη.
Σας προσκαλούμε να συζητήσουμε την πρόταση για μια τέτοια διάσκεψη ενάντια στις προσταγές της ΕΕ και των οδηγιών και θεσμικών οργάνων της.
Τετάρτη, 04.12.1319.00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου, οδός  Αιγίου 9
Δημήτρης Βασιλείου, Αντρέας Γκούλ
ακολουθούν 2 κείμενα ενημερωτικά


Επιστολή-πρόσκληση για μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη
Αγαπητοί σύντροφοι ,
Οι σύντροφοι, Pablo Garcia Cano, μέλος της Εργατικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βιομηχανίας της Μαδρίτης ( CCOO ) και ο Heinz-Werner Schuster, πρόεδρος της Εργατικής Επιτροπής του SPD στο Ντύσελντορφ και μέλος του Ver.di, τους οποίους είχαμε καλέσει στη συνάντησή μας στις 28 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, κατέθεσαν τη σημασία της αντίστασης που αναπτύσσεται σήμερα στις χώρες τους για να εμποδιστούν οι «μεταρρυθμίσεις» και τα δολοφονικά σχέδια λιτότητας που υπαγορεύονται από την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα.
Αυτοί οι σύντροφοι μας έκαναν μια πρόταση.
Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που έχουν συμβεί πρόσφατα στη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία και αλλού, τα οποία υπονομεύουν την «ευρωπαϊκή εντολή» που το χρηματιστικό κεφάλαιο θέλει να επιβάλει στους λαούς μας, αυτοί οι σύντροφοι πρότειναν στο Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα ( POI ) να επικοινωνήσει με όλους τους οργανισμούς, ομάδες και ρεύματα που συμμετείχαν στη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Ταραγόνα στις 17 Μαρτίου 2013 (1) και να τους προτείνει να οργανώσουμε όλοι μαζί  μια νέα ευρωπαϊκή διάσκεψη των εργαζομένων ακτιβιστών. 
Εξήγησαν ότι αυτή η πρόσκληση αφορά την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των εργαζομένων και των ακτιβιστών που συμμετέχουν στις χώρες τους σε ένα πολιτικό αγώνα που έχει ένα κοινό στόχο: να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στην επίτευξη ενός ενιαίου μετώπου των οργανώσεων της εργατικής τάξης προκειμένου να απελευθερωθούν από τον κλοιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα σχέδια, τις συνθήκες και τους θεσμούς της, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο οργανισμός αυτός δεν έχει καμία νομιμοποίηση που να του επιτρέπει να παίρνει την παραμικρή απόφαση εξ ονόματος των λαών. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θεσμικό όργανο, ένα συστατικό στοιχείο των ευρωπαϊκών συνθηκών και ντιρεκτίβων, και το μόνο που έχει συγκροτήσει είναι ένας μεγάλος συνασπισμός εναντίον των λαών.
Όλα δείχνουν ότι μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται στην Ευρώπη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, η αντίσταση των εργαζομένων και των λαών έχει αποδειχθεί με θεαματικό τρόπο σε αρκετές περιπτώσεις, στις απεργίες (συμπεριλαμβανομένων των γενικών απεργιών) και στις μαζικές διαδηλώσεις.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει παραμείνει σε κλοιό από τις ηγεσίες του εργατικού κινήματος μέσα σε ένα πλαίσιο που είναι "αποδεκτό" από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συνθήκες της, καταδεικνύοντας (και εκτρέποντας) την αναζήτηση τρόπων από χιλιάδες ακτιβιστές και στελέχη για να προστατεύσουν την ανεξαρτησία των οργανισμών τους και τον αγώνα τους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών δείχνουν ότι η κανονική σειρά των πραγμάτων έχει κλονιστεί. Ο "θρίαμβος" της Μέρκελ δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της έχασε την πλειοψηφία. Η βάση του SPD εναντιώνεται στη συνέχιση της συνεργασίας με την κ. Μέρκελ και το CDU μέσα σε ένα μεγάλο συνασπισμό, εκφράζοντας μια αυξανόμενη αίσθηση απόρριψης από κάθε τομέα της εργατικής τάξης σε σχέση με τις πολιτικές υποταγής των ηγεσιών  στις υπαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Και το ίδιο κύμα σοκ - λαμβάνοντας άλλες μορφές - πλήττει επίσης την Πορτογαλία, την Ιταλία και άλλες χώρες ...
Φυσικά, οι εργαζόμενοι και οι λαοί εξακολουθούν να υποβάλλονται στον ίδιο εκβιασμό: σύμφωνα με αυτούς τους κυρίους, η ρήξη ακόμα και μίας μόνο ευρωπαϊκής χώρας με τις υπαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα οδηγούσε σε καταστροφή.
Αλλά αυτός ο εκβιασμός - που χρησιμεύει ως ένα μόνιμο πρόσχημα στις ηγεσίες του εργατικού κινήματος για να αποφευχθεί η ρήξη και να δικαιολογήσουν την συμπόρευσή τους με τις αντι-μεταρρυθμίσεις - αμφισβητείται ολοένα και πιο ανοιχτά.
Ο αριθμός των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που μετά βίας διατηρούν την εξουσία με ισχνές πλειοψηφίες σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες αυξάνεται.
Πανικόβλητα, όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ενωμένα κατηγορούν τους 
λαούς: “ Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδίων της διαρθρωτικής προσαρμογής τροφοδοτεί το είδος του εθνικιστικού και ξενοφοβικού λαϊκισμού που οι λαοί μας καταδίκασαν μετά από τους πολέμους που κατέστρεψαν την ήπειρο."
Μια νέα κατάσταση είναι πλέον ανοιχτή.
Μια κατάσταση που πρέπει όλοι μας, ως ακτιβιστές εργαζόμενοι κάθε πολιτικής τάσης, να πoύμε πιο δυνατά από ποτέ :
- Είναι οι λαοί, και μόνο αυτοί, οι οποίοι θα ανοίξουν ένα δρόμο στην τρομερή κρίση στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση μας παρασύρει, ενεργώντας προς το συμφέρον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
- Είναι οι εργαζόμενοι και οι λαοί οι οποίοι - στηριζόμενοι στα νόμιμα αιτήματα στη χώρα τους και απορρίπτοντας τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» ( των συντάξεων , των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ. ) - θα ανοίξουν τις πρώτες ρωγμές στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την " υπερεθνική διακυβέρνηση " .
- Είναι οι εργαζόμενοι και οι λαοί οι οποίοι, με την επανάκτηση των οργανώσεων τους θα επιβάλουν την ενότητα μεταξύ των εργαζομένων και των οργανώσεών τους που απαιτείται για τη ρήξη με το κύριο όργανο των καπιταλιστών και των τραπεζιτών .
- Είναι οι εργαζόμενοι και οι λαοί οι οποίοι, αναβιώνοντας την παράδοση της αδελφοσύνης στον αγώνα που έχει υπηρετήσει το οργανωμένο εργατικό κίνημα από τις πρώτες μέρες του, θα ανοίξουν το δρόμο για την ελεύθερη ένωση των ελεύθερων λαών και εθνών της Ευρώπης.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Εθνικό Γραφείο του POI , που συνήλθε στις 5 Οκτωβρίου 2013, αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα που του απηύθυναν οι Ισπανοί και Γερμανοί ακτιβιστές που παρακολούθησαν τη συνάντηση του POI .
Εγκρίθηκε από το Εθνικό Γραφείο του POI στις 5 Οκτωβρίου 2013
(1) Ξεκίνησε από Ισπανούς εργαζόμενους ακτιβιστές, μετά τη γενική απεργία της 14ης Νοεμβρίου 2012, η οποία κλήθηκε ενωμένα από UGT και CCOO.

Αγαπητοί σύντροφοι ,
εμείς, οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη της Ταραγόνα το Μάρτιο του 2013, από την Ελλάδα, λάβαμε την επιστολή σας.
Μπορούμε να μιλήσουμε για αμέτρητες απεργίες, στους τομείς της  εκπαίδευσης, της υγείας, του δημόσιου,στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,στη βιομηχανία, στον αγροτικό - σε όλους τους τομείς. Όλες αυτές οι απεργίες και κινητοποιήσεις είχαν και έχουν μόνο ένα στόχο: την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των μισθών και των κοινωνικών κατακτήσεων εναντίον σε μια κυβέρνηση που παίρνει εντολές όχι από το λαό, αλλά από την τρόικα .
Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο εκποιείται η δημόσια περιουσία για να καταβληθούν τόκοι για χρέη που δεν είναι δικά μας .
Πρέπει να δούμε ότι ο υπουργός Υγείας προσβάλει τους γιατρούς και τους λέει ότι "πρέπει να εργαστούν λίγο περισσότερο για να αντισταθμιστεί το έλλειμμα" όταν  15 επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται σε  5 ράντζα σε διάδρομο κεντρικού Νοσ/μείου της Αθήνας !!.
Πρέπει να δούμε ότι συνεχίζεται η εκτέλεση του σχεδίου των επιπλέον 15.000 απολύσεων στον δημόσιο τομέα  ενώ τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσεχή μείωση του προσωπικού τους, νοσοκομεία και σχολεία κλείνουν.
Πρέπει να δούμε ότι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, οι άνθρωποι ξεσηκώνονται ενάντια στα σχέδια και τους νόμους που απειλούν τη ζωή τους, αλλά επίσης και ότι δεν ήμασταν σε θέση να αποτρέψουμε ένα νόμο αυτής της κυβέρνησης, η οποία αιωρείται.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμπορίου καλεί σε 24-ωρη απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ενάντια σε ένα νόμο, που έχει ήδη εγκριθεί από το καλοκαίρι και ο οποίος επιτρέπει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές. Το κάλεσμα προσδιορίζει σαφώς ποιος είναι ο συντάκτης αυτού του νόμου, που καθιστά την εργασία την Κυριακή κανόνα:είναι η τρόικα με το αίτημα της για μεγαλύτερη «ανταγωνιστικότητα» και οι πολυεθνικές εταιρείες που λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα .
Οι συνομοσπονδίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε κοινή 24-ωρη γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Αποτέλεσμα της πίεσης χιλιάδων εργαζομένων να κατεβούν μαζί σε απεργία. Αλλά το κάλεσμα της ΓΣΕΕ διατυπώνει ως πρώτο αίτημα ένα «νέο ρόλο για την ΕΚΤ και την έκδοση ευρωομολόγων, ως βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη".
Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ διατυπώνει ότι η «αντίσταση» είναι απαραίτητη. Στις 16 Σεπτεμβρίου το σωματείο των εκπαιδευτικών κατέβηκε σε απεργία. Το 90% των συμμετεχόντων ήταν μια ακόμα απόδειξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο νεαρός Παύλος Φύσσας σκοτώθηκε από τραμπούκους της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Όλη η προσοχή επικεντρώνεται στη δολοφονία και τέλος Οκτωβρίου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει ένα «αντι -τρομοκρατικό» νόμο για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Η συμφωνία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε νόμο της κυβέρνησης επευφημείται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ως “υπεύθυνη πράξη της Αριστεράς ". Ο βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνης, δηλώνει δικαίως την αντίθεση του στο νόμο που μπορεί αύριο  να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε άλλο μέσα στα πλαίσια της ΚΠΕ, αλλά στην βουλή συντάσσεται με την πλειοψηφούσα άποψη και τον ψηφίζει. Κατά την ψηφοφορία  μόνο η βουλευτής Κωνσταντοπούλου ψηφίζει παρών και ο βουλευτής Γλέζος απουσιάζει. Ο Λαφαζάνης λέει «Η επιλογή μου να ψηφίσω τελικά την τροπολογία, παρά τη ριζική μου διαφωνία, έγινε μόνο και μόνο για να μην κάνω και δεύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της ψήφου του στην τροπολογία, και να δώσω τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και στο μνημονιακό μπλοκ να μιλάει για διχασμένο ΣΥΡΙΖΑ και να βλέπουν τον τελευταίο να δοκιμάζεται ». Αυτο το δίλημμα οξύνεται.
Σ΄αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί η δολοφονία δύο μελών της νεοναζιστικής Χ.Α. ,χτες βράδυ.Η κυβερνητική θεωρία των δύο άκρων επιβεβαιώνεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.Τα “μολυβένια” χρόνια της Ιταλίας επανέρχονται στην Ελλάδα,σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ταυτόχρονα την μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε ένα πεδίο που η Δεξιά ξέρει να “χειρίζεται” καλύτερα,αυτό της ασφάλειας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μαζί, προκειμένου να βοηθήσουμε να πετύχει ο αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και των μισθών τους (κοινωνικά θεμέλια μας).
Γράφετε, « ότι εμείς όλοι μαζί» πρέπει να προετοιμάσουμε ένα τέτοιο νέο συνέδριο . Έχουμε την πρόθεση να συμμετάσχουμε .
Ως πρώτο βήμα, έχουμε δημοσιεύσει την επιστολή σας στην ιστοσελίδα της οργάνωσής μας ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους τους συντρόφους .
Θα σας ενημερώσουμε για τις αντιδράσεις των συντρόφων μας
 Ναύπλιο, 02 Νοεμβρίου 2013
Δημήτρης Βασιλείου, Αντρέας Γκουλ ,μέλη ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...