Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΩΚΟΥ

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθειά της λύπη για τον αιφνίδιο χαμό  του συντρόφου Σωτήρη Σιώκου,   μέλους της Κ.Ε.  και συντονιστή του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο Σωτήρης Σιώκος ήταν ένας ακούραστος, σεμνός  και ανιδιοτελής  αγωνιστής της αριστεράς, με πολυσχιδή δραστηριότητα  και  με  πολυετή θητεία στο κίνημα ειρήνης, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο κίνημα του πολιτισμού.
 Από νωρίς  εντάχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα, οργανώθηκε στους πρώτους πυρήνες  της οργάνωσης Τραπεζοϋπαλλήλων του ΚΚΕ, διετέλεσε επί χρόνια  κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια συνέχισε μέσα από τον ΣΥΝ, όντας ιδρυτικό μέλος και στέλεχός του και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο της Ιονικής-Λαϊκής τράπεζας, αναδείχτηκε  μέσα από τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες του 1979-80 σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Τραπεζοϋπαλλήλων,  ενώ έγινε μέλος του προεδρείου της ΟΤΟΕ το 1996. Η συνδικαλιστική του δράση ήταν συνεχής, με τελευταία απόδειξη,  την ουσιαστική,  αλλά ανεκπλήρωτη συμβολή του, να οργανώσει συνδικαλιστικά τον χώρο των συνταξιούχων στα πλαίσια της δημιουργίας της νέας παράταξης του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού.
Πάντα ευαίσθητος στα θέματα της ειρήνης, πολέμιος του μιλιταρισμού  και του ιμπεριαλισμού  και με βαθειά γνώση  σε γεωπολιτικά ζητήματα,  ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα ειρήνης, ενέπνευσε τα συνδικάτα  με τη φλόγα της φιλειρηνικής δράσης και συνέβαλε στη  συγκρότηση  αντίστοιχης κίνησης των συνδικάτων και ενεργοποιήθηκε ως ηγετικό της στέλεχος. Υπηρέτησε το κίνημα ειρήνης, τόσο από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΕΔΥΕ, όσο και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανεργατικής Κίνησης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (ΠΑΚΕΑ) και τη συνέχεια του Γ.Γ της Κίνησης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΚΕΣΟΕ)
Άνθρωπος του πολιτισμού ο ίδιος  έχοντας σπουδάσει  σκηνοθεσία, με  θεωρητική   αναζήτηση και πλούσια εμπειρία, αλλά και πολιτική σκέψη,  έθετε τα ζητήματα  της πολιτιστικής δράσης παντού και πάντοτε, με ό, τι  και αν απασχολείτο. Έγινε η ψυχή του Τμήματος Πολιτισμού στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ  και έδωσε ουσιαστική ώθηση σε αυτόν τον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας ήταν καθοριστική και αναγνωρισμένη από όλους και όλες. Ο άδικος χαμός του την ώρα που μετέβαινε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  στα Τρίκαλα  για την κρίση και το βιβλίο, είναι ενδεικτική  της αγάπης, του πάθους του, της αφοσίωσής του  και της ακούραστης προσπάθειάς του για τον πολιτισμό .
Οι σύντροφοί και οι συντρόφισσές του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της  ριζοσπαστικής αριστεράς  θα θυμόμαστε πάντα  τον σύντροφο με  την σεμνότητα ,τη γλυκύτητα  και καλοσύνη του, τον μεστό του λόγο, την ήρεμη αποφασιστικότητά του, την  προσήλωσή  του  σε ό, τι έκανε, τη συντροφική του στάση, την τεράστια προσφορά του στην υπόθεση του κινήματος και της αριστεράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του συντρόφισσα Γιώγια, στα παιδιά του τον Γιώργο και την Άσπα, στους οικείους του.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ         06/03/2014

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩΣΑ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΜΕ -ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ .
    ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΗΣΑ ΤΟ ΥΑΧΟΟ ΜΟΥ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ .
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ .....
    ΛΥΠΑΜΑΙ ! artemisia georgiadou@yahoo.gr 00306909086524 !
    Y.Σ!ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΕΤΕ,ΠΟΣΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΤΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛ.ΨΥΧΙΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ;!ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ 2010 !
    ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΑ 2 ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ,ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΦ ΟΤΟΥ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ !ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΘΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ ,ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΙΤΑΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ,ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ !
    Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ,ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ,ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ;
    ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ/ΕΣ!
    artemisia georgiadou@yahoo.gr 00306909086524

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...