Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα Ε.Κ. Ναυπλίου στην απεργία της 20/2


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ν Α Υ Π Λ Ι Ο Υ
  Ναύπλιο 20 – 2 – 2013
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΠΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013-02-21

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στην απεργία της 20 Φλεβάρη

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ

Η εμμονή της Κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.  Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία και τα απανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, καθώς και των κλαδικών Συμβάσεων, είναι μερικά από τα μέτρα που ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι, τα μόνιμα και νόμιμα φορολογικά υποζύγια, καταδικάζονται «δημοκρατικά» σε μια «ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία» και οδηγούνται στην απομόνωση.  Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, οι άστεγοι γεμίζουν τους δρόμους και τα συσσίτια πλημμυρίζουν από νοικοκυραίους.

Οι πιο παράλογοι και ειδεχθείς πόθοι των διεθνών και ντόπιων μεγαλοεργοδοτών νομοθετούνται.  Οι Έλληνες εργαζόμενοι γίνονται δουλοπάροικοι με συμβάσεις μιας ημέρας ή μιας ώρας στα «φέουδα» των ξένων funds.
Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται «για ένα κομμάτι ψωμί» με διαδικασίες fast truck και χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Το τρίπτυχο «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» αποκρυσταλλώνει τις ζωτικές κοινωνικές ανάγκες και διεκδικήσεις απέναντι στο «γύψο των Μνημονίων» της ανεργίας και της ακραίας φτώχειας, της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων, των «μισθών πείνας» και των συντάξεων «ανέχειας».
Ταυτόχρονα σηματοδοτεί τους σημερινούς αγώνες ενάντια στην «αρβύλα των αγορών» της καταπάτησης κοινωνικών δικαιωμάτων και θεσμών, της διάλυσης του Ασφαλιστικού Συστήματος και της Δημόσιας – Υγείας, της απαξίωσης της εκπαίδευσης και της «διαφθοράς» που εξακολουθεί να προστατεύεται μέσα σε κάποια «υπουργικά ερμάρια».

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα.
Η κοινωνία έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.
Η «σφαγή» των στοιχειωδών κοινωνικών κατακτήσεων δεν είναι πρόοδος.
Το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού πρέπει να σταματήσει εδώ.
Η κοινωνική συνείδηση δεν διαγράφεται, η Κοινωνική Αναλγησία δεν παραγράφεται.

Η μεγάλη ώρα έφτασε, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.  Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μας το επιτρέψει, αλλά ποιος θα μας σταματήσει.
Έχουμε εθνική ευθύνη και κοινωνικό καθήκον να σταματήσουμε αυτό το σύγχρονο «ολοκαύτωμα».  Όλοι μαζί οφείλουμε να στοιχηθούμε σε έναν ανένδοτο αγώνα, μακριά από χρώματα και αντιπαραθέσεις, ώστε αυτές οι πολιτικές να «κιτρινίσουν στα συρτάρια» όσων τις εμπνεύστηκαν........... εκεί που τώρα βρίσκονται οι λίστες των φοροφυγάδων που καλύπτουν.  Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια.  Όλοι μαζί από κάθε μετερίζι οφείλουμε να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον που οραματιζόμαστε για την Πατρίδα και τις οικογένειές μας.
Όσο πιο μακρύ είναι το αδιέξοδο που επικαλούνται τόσο πιο πολύ μοιάζει με δρόμο για εμάς.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ»

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ  -  ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Όσοι νομίζουν πως μας «σκοτώνουν» θα πρέπει να ξέρουν ότι «αυτοκτονούν»

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας, στα πολιτικά κόμματα, καθώς και στους Δήμους ευθύνης του Εργατικού Κέντρου.

Με εντολή συγκέντρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...