Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των νέων ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Κων/πολη

Οι κάτοικοι της Κων/πολης ζητάνε το αυτονόητο. Ζητάνε να μπορούν να ζήσουν στην πόλη τους. Ζητάνε να μπορούν να αναπνεύσουν, να μην τσακίζεται η ζωή τους ανάμεσα σε τεράστια εμπορικά κέντρα. Bρέθηκαν, όμως, μπροστά στο αδιανόητο. Άγρια καταστολή που έφτασε μέχρι τις δολοφονίες. Ας είμαστε σαφείς. Ότι γίνεται στην Κων/πολη  δεν είναι παρά ένα δείγμα της αγριότητας της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που, μέσα στην κρίση του, δε λογαριάζει τίποτα πέρα από τα κέρδη των λίγων σε βάρος της δυστυχίας των πολλών.
Τίποτα δε γίνεται στην Κων/πολη απλά και μόνο για ένα πάρκο, απλά και μόνο για ένα εμπορικό κέντρο. Αυτό που γίνεται είναι μια σύγκρουση δύο κόσμων. Του κόσμου του κεφαλαίου, του κέρδους και της αγριότητας και του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του δίκαιου αγώνα. Η αστυνομική βαρβαρότητα και η αυθαιρεσία της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης προκάλεσαν την εξέγερση του τουρκικού λαού. Χωρίς έλεος επιτίθενται στους διαδηλωτές ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης κρατούν σιγή ιχθύος. Στην Κων/πολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη  και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία, διεκδικώντας να πέσει η κυβέρνηση της λιτότητας, του αυταρχισμού και του ακραίου συντηρητισμού.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Όταν κι εδώ στην Ελλάδα, μας έχει πει ξεκάθαρα η κυβέρνηση ότι δε θ' αφήσει τίποτα να σταθεί στο δρόμο της «ανάπτυξής» τους, τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι οι εικόνες της Κων/πολης είναι και δικές μας εικόνες;
Η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο κοινό τους αντίπαλο, στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και στη λιτότητα, γέννησαν το ξέσπασμα των πλατειών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Την αλληλεγγύη αυτή την έχουν ανάγκη οι σύντροφοί μας στην Κων/πολη. Την έχουμε ανάγκη κι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που η ζωή μας συνθλίβεται για τα κέρδη των λίγων. Ο αγώνας τους είναι δικός μας, η εξέγερσή τους είναι έμπνευσή μας, η νίκη τους είναι νίκη μας και οι φωνές τους είναι και φωνές μας.
Τη Δευτέρα όλες και όλοι στις 17:30, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης.
Από τη Λισσαβώνα μέχρι το Ταξίμ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λαοί!
Το Γραφείο Τύπου των Νέων ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...