Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου για την ΕΡΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/6 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΎΝ 
Η πρωτοφανής, πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην κρατική ραδιοτηλεόραση, πετώντας « στο δρόμο» τους χιλιάδες εργαζόμένους της έδειξε το πραγματικό, ακροδεξιό πρόσωπο αυτών που σήμερα μας κυβερνούν. 
Έδρασαν νύχτα, κόβοντας παράνομα το σήμα της ΕΡΤ, λες και η δημόσια τηλεόραση είναι το μαγαζάκι τους, το οποίο μπορούν να το κλείνουν όποτε θέλουν, ρίχνοντας στον «καιάδα» της ανεργίας τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρονώντας τον ελληνικό λαό, στον οποίο ανήκει η ΕΡΤ. Ο ακραία αυταρχικός τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η κυβέρνηση δείχνει ότι η ΕΡΤ ήταν η αρχή και φανερώνει τον σχεδιασμό της να κλείνει δημόσιους φορείς και υπηρεσίες όποτε θέλει, διαλύοντας τον δημόσιο τομέα και εξοντώνοντας τους εργαζόμενους.
Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους της ακροδεξιάς κυβέρνησης των μνημονίων, της βίας και των απολύσεων. Ο ελληνικός λαός θα τους ανατρέψει, βάζοντας «φρένο» στην κατρακύλα της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να σταθούν στο πλάι των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις  ενάντια στο λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υπερασπιζόμενοι τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και αγωνιζόμενοι ενάντια στις απολύσεις και στη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ 2013 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου