Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ για τα σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Σαράντα χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν
επιστρέφει πλέον ως απλή μνήμη, αλλά βιώνεται ως πραγματικότητα μέσα από τον απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέσα από τους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών και όλων των πληττόμενων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Μπροστά στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, μπροστά
στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, μπροστά στο πραξικοπηματικό σφράγισμα της ΕΡΤ τα ξημερώματα της 7ης Νοέμβρη, μπροστά στην φασιστική απειλή και την εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Μια μάχη που δίνεται στο τώρα με πρωταγωνιστές τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους που ετοιμάζονται να διανύσουν τη δέκατη εβδομάδα κινητοποιήσεων, τους εργαζομένους της ΕΡΤ που εκδιώχθηκαν βίαια από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγες μέρες πριν και φυσικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες που βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να καταστρέφεται.


Όλοι και όλες μαζί θα βρεθούμε τις επόμενες μέρες στο Πολυτεχνείο με στόχο να αποτελέσει όχι έναν απλό χώρο μνήμης, αλλά ένα χώρο αντίστασης στο σήμερα και να γίνει κέντρο αγώνα, σημείο συνάντησης, συσπείρωσης και συντονισμού όλων όσοι παλεύουν ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Απεργοί, απολυμένοι και απολυμένες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο σκληρό μνημονιακό καθεστώς, νέοι και νέες, κάνουμε το Πολυτεχνείο του 2013 κέντρο των δικών μας αγώνων, προπύργιο της διεκδίκησης ενός διαφορετικού μέλλοντος. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ξέρουμε πως το μέλλον που εμείς επιθυμούμε, όπως και η δημοκρατία την οποία συρρικνώνουν, δεν παραχωρείται από κανένα Σαμαρά ή Βενιζέλο. Μπορεί μόνο να κατακτηθεί μέσα από αγώνες όπως έγινε πριν από 40 χρόνια. Δεν απαιτούμε λοιπόν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατανοήσει ή να συμφωνήσει με τη λογική αυτή. Απαιτούμε όμως η νεολαία του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει τη σημαία του Πολυτεχνείου στο ΕΜΠ, καθώς δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν, ιδιοκτησία του πολιτικά ευτελισμένου αυτού χώρου.

Νέοι – Νέες ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...