Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ,υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στην εφτάχρονη δικτατορία. Εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη του 1973 , η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία ,εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια ,έσπασε το καθεστώς του φόβου ,το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι ,φοιτητές και εργαζόμενοι , αψήφησαν την αστυνομική βία και τις σφαίρες των παρακρατικών .Η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση της δικτατορίας .
Η απάντηση στη βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση ,που βιώνει σήμερα ο λαός μας , βρίσκεται στο σημερινό νόημα του Πολυτεχνείου .Ο κόσμος αλλάζει με αγώνες . Η έξοδος από την κρίση είναι εφικτή μόνο αν στο προσκήνιο βρίσκεται ένα μαζικό , λαϊκό κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων .Ένα κίνημα που θα συσπειρώνει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία παντού : στους χώρους δουλειάς ,στις γειτονιές , στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια .
Το Πολυτεχνείο ,40 χρόνια από το 1973 , εμπνέει τους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ,για την προστασία των αδυνάμων .
Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε μαζικά στην εκδήλωση και στην πορεία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 του Νοέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο .

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...