Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χ.Α.



Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α.. Δεν είναι μόνο τα πρόσφατα περιστατικά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα καθώς και οι τραμπουκισμοί στον Μελιγαλά. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Τζανείου και άλλων νοσοκομείων, καθημερινά εισάγονται μετανάστες βαριά κακοποιημένοι από χρυσαυγίτες. Υπενθυμίζουμε ότι στις 17/1 είχε δολοφονηθεί στα Πετράλωνα ο Σαχ Τζακ Λουκμάν από μέλος της Χρυσής Αυγής. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να βρεθεί η Χ.Α. εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου.

Το Μνημόνιο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό


Η ισχυροποίηση της Χρυσή Αυγής δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία. Μόνο μια κοινωνία σε κατάσταση σοκ κι έσχατης εξαθλίωσης, χωρίς σταθερά σημεία αναφοράς και με πλήρη απώλεια προσανατολισμού, θα μπορούσε να καταστήσει τη Χρυσή Αυγή κοινοβουλευτικό κόμμα. Όπως και στη δεκαετία του '30, οι ιθύνουσες ελίτ που λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο και φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των πολλών, ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό.
Η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ αποτελούν επιπλέον παράγοντες ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής. Οι διαρκείς επιθέσεις εναντίον των λαϊκών κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης, η απαξίωση της δημοκρατίας, η διαρκής προβολή της ανάγκης για οικοδόμηση αστυνομικού κράτους, η στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αντιστάσεων, καθώς και η μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους δημιούργησαν ένα πολιτικό ακροατήριο έτοιμο να ακούσει τα κηρύγματα μίσους των ναζί.

Η θεωρία των δύο άκρων αθωώνει τη Χρυσή Αυγή

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των 2 άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α. Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας).
Την ώρα που ήταν ακόμα ζεστό το αίμα του Παύλου Φύσσα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης επικαλέστηκε εκ νέου την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξομοιώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αρχικά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι καταδίκες της Χρυσής Αυγή από την κυβέρνηση ακυρώνονται όταν κεντρικά στελέχη της ΝΔ (όπως ο γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκος και ο βουλευτής κ. Β. Πολύδωρας) αντιμετωπίζουν τους ναζί ως δυνάμει πολιτικούς εταίρους.
Η άρνηση του Πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά.
Ο ναζισμός δεν μπορεί να συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο ιστορικό πολιτικό ρεύμα γιατί παραμένει η μόνη "ιδεολογία" της οποίας ο σκληρός πυρήνας συνίσταται στην εξύμνηση του εγκλήματος και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Η επίκληση της θεωρίας των δύο άκρων ακυρώνει στην ουσία την καταδίκη των ναζιστικών εγκλημάτων.

Όλοι μαζί τσακίζουμε τον φασισμό!
Αντίσταση, αλληλεγγύη, ανατροπή!

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλατιά ενωτική αντιφασιστική δράση. Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, στις γειτονιές, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς πρέπει να δώσουμε την πολιτική μάχη εναντίον των ναζί. Ο αγώνας εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς και τους πολιτισμού.
Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση και συγχρόνως ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση. Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά.


Απευθυνόμαστε λοιπόν στη κοινωνία του Δήμου μας για τη δημιουργία ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου ενάντια στον φασισμό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την οποία υπονομεύει ευθέως η πολιτική των Μνημονίων και οι πολιτικές δυνάμεις που την υποστηρίζουν. Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους συλλόγους των καθηγητών και των δασκάλων, στις ενώσεις γονέων, στα μαθητικά συμβούλια, στους κοινωνικούς φορείς, στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους επαγγελματοβιοτεχνών, στους πολιτιστικούς οργανισμούς και συλλόγους, στην Εκκλησία, στα αθλητικά σωματεία, σε όλους/-ες τους/τις εργαζόμενους/-ες, στους ανέργους, σε όλους τους δημοκράτες πολίτες και τους καλούμε να συγκροτήσουν αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποτρέψουν τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, σε φασιστική ζούγκλα.
Η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στην μνημονική εξαθλίωση.
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ξαναβρεί την αξιοπρέπεια της, να αποκτήσει και πάλι ελπίδα.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ο.Μ. Δήμου Άργους - Μυκηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...