Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Περιοδεία στους χώρους Υγείας κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, ενώ η συγκυβέρνηση, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η σωτηρία δεκάδων Νοσοκομείων από την πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλογικότητας. Η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση τους δικαιώματος στην υγεία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση. Προτεραιότητά μας αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, έτσι ώστε να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, η δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες και η ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.
Ή Εμείς Ή Αυτοί… τώρα πια για λόγους Υγείας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, την Δευτέρα, 22 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας με επικεφαλής τον Νίκο Μανιό- συντονιστή του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και τον βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα,  θα επισκεφθεί τις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής μας και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Άργους θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για ένα Μέτωπο Υγείας.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και οι σχετικοί με το θέμα φορείς, ώστε να αναδείξουν τις απόψεις του από το βήμα.
Το πρόγραμμα της περιοδείας αναλυτικά:
10.00 π.μ. Νοσοκομείο Ναυπλίου
11.30 π.μ. Νοσοκομείο Άργους
13.00 μ.μ. ΕΟΠΥΥ Άργους
19.00 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Άργους
19.30 μ.μ. Ανοιχτή Εκδήλωση για την Υγεία στο Εργατικό Κέντρο Άργους

1 σχόλιο:

 1. Το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Υγεία.
  Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση των δομών υγείας.
  Όχι στο σχέδιο για κλείσιμο του Γ.Νοσ.Ναυπλίου.
  Θέλουμε σχέδιο για την Υγεία με στόχο και κέντρο την ίαση των ασθενών και όχι την βελτιστοποίηση των χρηματοοικονομικών δεικτών.
  Θέλουμε οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας να έχουν τις συνθήκες εργασίας που πρέπει να έχουν και όχι να ωθούνται στην αποχώρηση ή την συνταξιοδότηση.Άμεση καταβολή δεδουλευμένων και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  Δ.Βασιλείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή