Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Ναυπλίου


Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου.
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν μια εβδομάδα περίπου, μεταξύ δύο μαθητών του 2ο Γυμνασίου Ναυπλίου, σημειώνουμε τα ακόλουθα:
            - Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ναυπλιέων εκπροσωπούμε όλους τους συλλόγους, όλους τους γονείς και κηδεμόνες των σχολείων του δήμου, ανεξάρτητα από το χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία, πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις.
            - Ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, χωρίς εντάσεις, σωματική και λεκτική βία, διακρίσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.
            - Στο πλαίσιο αυτό είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε τόσο το γεγονός της σωματικής βίας που ασκήθηκε από έναν μαθητή εναντίον άλλου, όσο και την εκδήλωση ψυχολογικής και λεκτικής βίας που προηγήθηκε από το δεύτερο μαθητή εναντίον του πρώτου.
            - Η σχολική κοινότητα (καθηγητές, μαθητές και γονείς) θα πρέπει να προωθεί τη συνεργασία, τις κοινές δράσεις, την αλληλεγγύη, τη φιλία και την κατανόηση, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να επιτρέπει την εκδήλωση ρατσιστικών συμπεριφορών, καθώς και οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής, ψυχολογικής, λεκτικής).        

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...