Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο φετινός εορτασμός στις 7 Απριλίου της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας βρίσκει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας υπό κατάρρευση και εκατομμύρια συμπολίτες μας εκτός πρόσβασης σε αυτό. 

Η συνεχής επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας και η έλλειψη σοβαρών δομών πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δημιουργούν συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Οι εγκληματικές αλχημείες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και οι δραματικές επιπτώσεις τους για την υγεία των πολιτών δεν έχουν τελειωμό. 

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τις ανεκδιήγητες διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Σαλμά περί μείωσης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει για μια ακόμη φορά.

Εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα απίστευτο αλαλούμ στην φαρμακευτική περίθαλψη που τους οδηγεί στην αδυναμία πρόσβασης στα αναγκαία φάρμακα ή στην «καλύτερη» περίπτωση σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για να τα αποκτήσουν. 

Τελευταίο συμβάν η απαγόρευση συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων για γαστροπροστασία σε όλες τις ειδικότητες γιατρών πλην των ελαχίστων γαστρεντερολόγων. Με τον τρόπο αυτό, οι ασθενείς σε απομακρυσμένες περιοχές ή εκεί όπου γιατροί άλλων ειδικοτήτων κρίνουν αναγκαία τη συνχορήγηση γαστροπροστασίας, καλούνται να προμηθευτούν και να πληρώσουν μόνοι τους το φάρμακο ή αλλιώς να κινδυνεύσουν με σοβαρές επιπλοκές.

Επίσης ο παραλογισμός να καθοριστεί συμμετοχή σε φάρμακα όπως η αυξητική ορμόνη και τα αντιρετροϊκά, που παρέχονταν μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων δωρεάν και στα οποία δεν προβλέπεται μηχανισμός είσπραξης, έχει ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της χορήγησή τους σε ασθενείς που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. 

Οι οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας που εφαρμόζει πιστά η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι επικίνδυνες για την υγεία του ελληνικού λαού και πρέπει άμεσα να ανατραπούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί την επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

 5/4/2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...