Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πρόταση για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,
 
Ενόψει της συγκρότησης της Νομαρχιακής Επιτροπής την Τετάρτη 17/4, θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα ανοιχτό διάλογο θέσεων. Θέσεις που μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα να ακουστούν σε επίπεδο Νομού. Όντας πεπεισμένοι, ότι μια λειτουργική Νομαρχιακή Επιτροπή έχει πολύ μεγάλη σημασία, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους , τους αγρότες, τους ανέργους, και όλα τα στρώματα που οδηγούνται στην καταστροφή , εξαιτίας της πολιτικής της Τρόικα να εκφραστούν πολιτικά, προτείνουμε ένα "Minimum Πρόγραμμα" προς ψήφιση στις 17 Απριλίου:
Η Νομαρχιακή Επιτροπή θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να οργανώσει και να συντονίσει καμπάνιες που είναι σημαντικές για ολόκληρη την Αργολίδα


1. Μέτωπο Υγείας 

Λόγω της λιτότητας που επιβάλει το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται το νοσοκομείο Ναυπλίου σε  κίνδυνο κλεισίματος. Ελλείψεις προσωπικού, δραστικές μειώσεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό αναφέρθηκαν λεπτομερώς κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Έως σήμερα γίνεται προσπάθεια να φέρουν αντιμέτωπους τους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων (Άργους- Ναυπλίου). Υπόσχονται να διατηρήσουν το νοσοκομείο Άργους (το οποίο βρίσκεται κάτω από τις ίδιες συνθήκες λιτότητας και με μεγάλη έλλειψη προσωπικού προσπαθώντας να διατηρηθεί η λειτουργία του) κλείνοντας το νοσοκομείο Ναυπλίου έτσι ώστε να μπορέσουν αύριο να υποσχεθούν τα ίδια στους εργαζομένους στο νοσοκομείο Κορίνθου κλείνοντας το νοσοκομείο Άργους.   
Εναντίον αυτής πολιτικής αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας:
- Υπεράσπιση των δύο νοσοκομείων Αργολίδας, όχι στο κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, καμία συγχώνευση
- Προσλήψεις προσωπικού σύμφωνα με τα αιτήματα του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών
- Παροχή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων για τη σωστή λειτουργία όλων των δομών υγείας .
Η ΝΕ δεσμεύεται να ξεκινήσει μια καμπάνια πάνω σε αυτή τη βάση σε όλη την Αργολίδα. Η ΝΕ θα βοηθήσει όλες τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθούν μαζί αυτής της καμπάνιας και θα προτείνει στους εργαζόμενους και στις οργανώσεις τους την προετοιμασία μιας κοινής εκδήλωσης για την υπεράσπιση της υγειονομικής περίθαλψης στην Αργολίδα στην οποία θα καλέσουμε και όλους τους πολίτες της Αργολίδας. 

2. Μέτωπο Παιδείας

Λόγω της λιτότητας οξύνονται τα προβλήματα στα σχολεία της Αργολίδας: εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό (πάγωμα προσλήψεων) , λείπουν κατάλληλες αίθουσες, σχολικά κτίρια, σχολικά προαύλια και αθλητικοί χώροι. Αντί να επενδύουν σε σχολεία, τα κλείνουν μέσω των συγχωνεύσεων. Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών έχει ανασταλεί και απειλείται η συνέχισή της. Εναντίον αυτής της πολιτικής αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας:
 - πρόσληψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού σύμφωνα με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο
- επαρκείς και κατάλληλες σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές στον τόπο τους σε όλη την Αργολίδα.
- όχι στο κλείσιμο σχολείων και στις συγχωνεύσεις
- Υπεράσπιση του δικαιώματος της δωρεάν μεταφοράς μαθητών
Η ΝΕ θα προτείνει στους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις τους μια κοινή εκδήλωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. 

3. Μέτωπο ανεργίας

Η ανεργία και η επισφαλής εργασία εξαπλώνεται ως επιδημία και στην Αργολίδα. Αντί των ιδιωτικοποιήσεων χρειαζόμαστε δημόσια χρηματοδοτούμενα έργα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αντί της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΝ χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις στο νερό. Εναντίον της ανακοίνωσης για απόλυση 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αναφέρουμε:
- Απαγόρευση απολύσεων!
- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
- Μισθοί ώστε να μπορεί κάποιος να ζει. Μόνο οι άνθρωποι που έχουν δουλειά και μισθό μπορούν να καταναλώνουν.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στις 20 Φλεβάρη , η πρόταση συντρόφων μας, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεχτή, ήταν τις επόμενες απεργίες να τις οργανώσουμε μαζί - ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Έχοντας  επίγνωση αυτής της εμπειρίας, η ΝΕ θα βοηθήσει να υπάρξουν κοινές δράσεις των εργαζομένων και των οργανώσεών τους στην Αργολίδα. Η ΝΕ να προτείνει στα Εργατικά Κέντρα Αργολίδας την οργάνωση μιας κοινής συγκέντρωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας.  

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Ναυπλίου 
Αντρέας Γκούλ  (μέλος ΝΕ) 
Δημήτρης Βασιλείου  (αναπλ. μέλος ΝΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...