Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Φεύγουν 9 ακόμη από τη ΔΗΜ.ΑΡ


Του Νίκου Λιονάκη από τη σημερινή Αυγή

Σε σχεδόν καθημερινό φαινόμενο εξελίσσονται για τη ΔΗΜ.ΑΡ. οι αποχωρήσεις στελεχών και μελών του κόμματος. Αυτή τη φορά εννέα μέλη την εγκατέλειψαν συνοδεύοντας την αποχώρησή τους με κατηγορίες για "ολοκληρωτική μετάλλαξη" του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποχωρήσαντες συντάσσονται με τον Οδ. Βουδούρη και τον Π. Μουτσινά, καθώς και άλλους αποχωρήσαντες (Νεφελούδης, Μπαγεώργος), οι οποίοι ετοιμάζονται να συγκροτήσουν πολιτική κίνηση.
Σε κοινή δήλωσή τους τα εννέα στελέχη και μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνουν την αντίθεσή τους "στην ολοκληρωτική μετάλλαξη και μεταμορφισμό του κόμματος που συντελέσθηκε από τις εκλογές και μετά". Αναφερόμενοι στα αίτια της αποχώρησής τους από τον χώρο αυτόν, "που δεν μας εκφράζει πλέον", επικαλούνται λόγους πολιτικής συνείδησης και ιδεολογικής τοποθέτησης.
Ειδικότερα κάνουν λόγο για "μετατροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. σε κεντρώου τύπου πολιτικό μόρφωμα που στηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας", για "καταπάτηση του καταστατικού της" και για τη "συμμετοχή της στη σκληρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης".
Τη δήλωση συνυπογράφουν οι Γιούλη Ζήκου (υποψήφια Β' Αθήνας και μέλος Π. Φαλήρου), Γιάννης Κεχράς (Γραφείο Π. Φαλήρου), Νίκος Λιάρος (Γραφείο Π. Φαλήρου), Ελένη Μάνου (Μέλος Π. Φαλήρου), Μαρία Μπολοντζάκη (Μέλος Π. Φαλήρου), Ανδρέας Ρουμπέλας (Γραφείο Αλίμου), Αγγελική Σερέτη - Κοντώση (μέλος Π. Φαλήρου), Μιχάλης Φανουράκης (μέλος Γραφείου Β' Αθήνας, μέλος Π. Φαλήρου) και Ιωακείμ Φωκάς (μέλος Π. Φαλήρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...