Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στο Ναύπλιο την Τετάρτη: Δημόσιο σχολείο είδος προς εξαφάνιση

Το Δημόσιο Σχολείο, πορεύεται στον αφανισμό του όπως άλλωστε και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά.  Η δομή της εκπαίδευσης, η κατεύθυνση και το περιεχόμενό της, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, οι δραματικές μειώσεις των  λειτουργικών δαπανών, οι μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ένα σύστημα αξιολόγησης  με στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα και θα γίνει ζοφερότερη στο άμεσο μέλλον.
Αντιστεκόμαστε για να ανατρέψουμε  αυτή την πραγματικότητα.
Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» και η  Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ»  καλούν  εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε μια ανοιχτή  εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στις 6.30 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο  με θέμα «ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ». Κεντρική ομιλητές θα είναι ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός – συγγραφέας και η Αιμιλία Τσαγκαράτου, εκπαιδευτικός , μέλος του Δ.Σ. του ΙΠΕΜ της ΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Αντώνης Ρουπακιώτης  /   Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν ο Σαμαράς δεν μας σταμάταγε ΠΟΛΙΤΙΚΗ     3’ 12.10.20  11:15     ...